"Beşiktaş her şeyin üstünde"


Carlos Carvalhal, Beşiktaş Dergisi’nin ocak ayı sayısı için Banu Güven’in sorularını yanıtladı. Röportajın bir bölümü, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden de verilirken, Portekizli teknik adam ligin ilk yarısı ve ikinci yarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Beşiktaş Kulübü’nün büyüklüğüne değinen Carvalhal, "Beşiktaş, her şeyin üstündedir. Bizim de, futbolcuların da üstündedir. Herkesin kulübe saygı göstermesi gerekir" dedi.
Futbolcusuyla, yönetimiyle, teknik kadrosuyla, hep var olanın üzerine ekleyerek bugünlere kadar geldiklerini anlatan Carvalhal, "Her gün biraz daha iyi oynadığımızı, iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Önemli olan ikinci yarıyı da bitirdiğimizde ilk dörtte olmak ve play-off’a kalabilmek, çünkü şampiyon orada belirlenecek" diye konuştu.
Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştikleri Portekiz temsilcisi Braga’ya da değinerek, "Bizim için önemli olan önce Braga’yı geçip, sonra da kiminle eşleşeceksek, onu geçmek. Kademe kademe gideceğiz" ifadelerini kullandı.
"Benim görevim takımda kurallar koymak. Bu kurallar çok basittir ama açıktır. Neyin yapılıp yapılmaması gerektiği, neyin söylenip söylenmemesi gerektiği ile ilgili kurallardır" diyen Carvalhal, yoğun maç trafiği için de, "Bir oyuncunun dinlenmesi için, yüzde yüz değil, olabildiğince kendine gelmesi için, dört güne ihtiyaç var. Bu ara asla iki gün olamaz" şeklinde konuştu.
Carvalhal, futbol takımları genel direktörü olan Tayfur Havutçu’ya da değinerek, "Tayfur Havutçu, hem takımı hem camiayı bir araya getirebilen, çok sevilen bir isim. Tayfur burada olduktan sonra, bana da, takıma da
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter