Aydınlar böyle hesap soracak!





Türk futbolu bu akşam 18.00'da Ankara'da başlayacak olan dev zirveye kilitlendi. Peki , TFF adına FutbolFederasyonu Başkanı M.Ali Aydınlar ve başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın katılacağı Kulüpler Birliği zirvesinde ne olacak ?

Bir numaralı gündem 58. Madde…  Bu görüşülecek ve tartışılacak. Ama bu tartışma biraz farklı olacak. Nedeni de bazı kulüp başkanlarının 58. Madde ile ilgili alınan olağanüstü genel kurul kararına karşı Türkiye FutbolFederasyonuna tepki göstermesi… Ve yine geçen hafta yapılan Kulüpler Birliği Toplantısında kulüplerin “Bizim böyle bir talebimiz olmadı” açıklamasıyla topu TFF'nin üzerine atması. TFF ise bu durumdan epeyce rahatsız. TFF'ye göre, “Kulüpler bize başka kamuoyuna başka konuşuyor” görüşünde. Bu nedenle başkan Aydınlar'ın bugün kulüp başkanlarına tavrı biraz farklı ve sert olacak. 

İddiaya göre Aydınlar 58. Madde ile ilgili konuya, “Arkadaşlar bizim olağanüstü genel kurul kararından bugüne her gün 'biz böyle bir değişiklik' istemiyoruz 'biz genel kurul istemiyoruz' diye beyanatlar veriyorsunuz. Bu şekilde kamuoyuna 58. Maddeyi biz değil federasyon değiştirmeyi istiyor gibi bir mesaj veriyorsunuz. Bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. 58. Madenini değişmesini, hatta küme düşmenin kaldırılmasını eylül ayının başında bize altına 15 kulübün imza attığı bir dilekçe yazarak sizler istemediniz mi? Bunu isteyen sizlersiniz. Ama kalkıp “hayır biz böyle bir şey istemiyoruz” diye bizi kamuoyu önüne atıyorsunuz” sözleriyle sert bir giriş yapacağı öğrenildi. Aydınlar'ın gündeme getireceği o dilekçede sadece Trabzon, G.Saray ve Orduspor'un imzasının olmadığı belirtildi.  TFFtalimatlarına göre delillerin dışında vicdani kanaate göre de PFDK'nın düşme kararı verebilmesini göz önüne alan kulüplerin, 58'e göre teşebbüsün dahi küme düşme sayılmasından dolayı soruşturmadaki 8 kulübün de bu tehlikeyle karşı karşıya gelmesi dolayısıyla bu maddede değişikliğe gitme kararı alacağı iddia edildi.   
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter