Kadıköy'de dev miting


Fenerbahçeli taraftarlar, 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan olayları protesto etmek ve cezaevinde bulunan başkanları Aziz Yıldırım'a destek olmak için Kadıköy'de buluştu.

Fenerbahçeli taraftarlar, 3 Temmuz'da başlayan süreçte yaşananlarla ilgili olarak kulübe destek vermek amacıyla Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge yoğun ilgi gösterdi. 

Mitinge, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yüksek divan kurulu üyeleri, yöneticiler, sportif direktör ve teknik sorumlu Aykut Kocaman, profesyonel futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya, eski futbolcular, sanat ve basın dünyasından birçok isim ile binlerce taraftar katıldı. Organizasyon, "Yıkılmayan kale en büyük Fenerbahçe" tezahüratlarıyla başladı. Taraftarlar, ellerinde pankartlar, yüzlerinde Aziz Yıldırım maskeleriyle Kadıköy'e akın etti. Mitingte, Metris Cezaevi'nde bulunan başkan Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve mali işler müdürü Tamer Yelkovan ile amatör şubeler koordinatörü Cemil Turan'ın taraftarlara yazdıkları mektup okundu. Tamer Yelkovan'ın oğulları, "Babacığım seni çok seviyoruz" yazılı pankart açtı.

Yönetim kurulu üyelerinden Yasemin Merçil, başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşleri Ali Yıldırım'ın kızları Cansu ve Lara, Acar Yıldırım'ın oğulları Aziz ve Efe ile birlikte platforma çıkarak, başkan Aziz Yıldırım'ın mesajını okudu.

Mitinge gönderdiği mesajında, "'Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe' sözünü kendisine taraftarlık ruhu olarak kabul etmiş sizlerden biriyim ben" ifadelerini kullanan başkan Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler, başından bu yana söylediğim bir sözü yeniden tekrar etmek istiyorum. Bizler suçsusuz, dimdik ayaktayız. Biz temiziz diyen herkesten daha da temiziz" dedi.

14 Şubat tarihinde başlayacak duruşmanın Türk spor tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayan başkan Aziz Yıldırım, mesajında şu görüşlerine yer verdi:
"Benim ve yönetici arkadaşlarımın üzerine atılmaya çalışılan suçlamaları tek tek çürüteceğiz. Bu operasyonu yapanlar ve onu fırsat bilerek, Fenebahçemizi bitirmeye çalışanlar başarısız olacak, tarihin tozlu yaprakları içinde kaybolup gidecekler. Geriye, sizlerin kulübümüze nasıl sahip çıktığınız, hep birlikte sarı-lacivertli renklere nasıl büyük bir aşk beslediğimiz kalacak. Tarihe Kerem ile Aslı'nın, Ferhat ile Şirin'in aşkı gibi bir aşk efsanesini Fenerbahçeliler bırakacak. Milyonların sarı-lacivertli renklere duyduğu aşk ve ona sahip çıkması yıllarca anlatılacak, sonsuza dek yaşayacaktır. Siz büyük taraftarımızın sürecin en başından bu yana bizlere ve kulübümüze sahip çıkmak adına attığınız her adımı gururla ve gözlerimiz dolarak izliyoruz. Bugün orada toplanan binlerce kişiye ek milyonlarca gönülün kulübüne sahip çıktığını, bizlere destek verdiğini ve arkamızda olduğunu biliyoruz. Burada bizler, sizlerden bize ulaşan bu destek ile dimdik ayakta duruyoruz. Bu destek bize hastalıklarımızı da dertlerimizi de unutturuyor."

Fenerbahçe taraftarının dünyanın en büyük taraftar grubu olduğunu dosta düşmana gösterdiğini kaydeden Aziz Yıldırım, "Gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna hepimiz biriz ve hep birlikte bir tarih yazıyoruz. Biliyoruz ki, yaşamakta olduğumu bu acılar bizleri öldüremez, ancak güçlendirir" ifadelerini kullandı.

Geçen sezonu mücadele ettiği tüm branşlarda şampiyon olarak tamamlayan sporcularına teşekkür eden Yıldırım, mesajında daha sonra şunları belirtti:
"Bugün onların sahalarda kazandıkları başarılar, bizlerin suçsuzluğunun en büyük kanıtıdır. Onlar emekleri çalınmaya, lekelenmeye çalışılmış olanlardır. Ancak yine de büyük bir inançla formamızı terletip, Fenerbahçe'nin adının her zaman olduğu gibi zirveye yazdırmak adına mücadele etmeye devam etmektedirler. Fenerbahçe Kulübü bu sene de mücadele ettiği tüm branşlarda şampiyonluk ipini göğüsleyecek ve bir kez daha kendisine leke atmaya çalışanlara en güzel cevabı verecektir. Bizlere başarılar, gururlar yaşattıkları ve başımızı her zaman dik tuttukları için başta futbol takımımız olmak üzere tüm takımlarımıza, tüm sporcularımıza ve 12. adam taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizler suçsuzuz ve bunu herkesin önünde ispatlayacağız. Bizleri yok etmek isteyenler karşısında hep birlikte duracağız. Tüm arkadaşlarım ve şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyorum."

Bu arada, Aziz Yıldırım'ın mesajını okuyan Merçil'in konuşması taraftarlarca sık sık sloganlarla kesildi.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter