Galatasarayda İbre Shaqiri'ye döndü

Amrabat konusunda Kayserispor ile yaşanan çekişme adeta bir savaşa dönüşünce, Galatasaray diğer alternatifleri gözden geçirmeye karar verdi. Cim Bom'un son olarak, Basel'de forma giyen 20 yaşındaki Xherdan Shaqiri için nabız yokladığı öğrenildi.


Sarı-Kırmızılılar, devre arasında her iki kanatta da oynayabilen yetenekli bir oyuncuyla kadroyu takviye etmek istiyor. Cim Bom’un gönlünde yatan aslanın, Kayserispor’un yıldız oyuncusu Nordin Amrabat olduğu biliniyor. Ancak bu oyuncu için iki kulüp arasında yaşanan çekişme, son dönemde iyice savaşa döndü. Özellikle Kayserispor Genel Menaceri Süleyman Hurma’nın sert açıklamaları, havayı gerdi. Bu nedenle Galatasaray, Amrabat transferinde kısa bir mola alıp, diğer alternatifleri değerlendirmeye başladı. Liderin gözüne kestirdiği ismin ise Xherdan Shaqiri olduğu öğrenildi. İsviçre’nin Basel takımında forma giyen Shaqiri, aslen Kosova doğumlu bir Arnavut. 10 Ekim 1991 doğumlu Shaqiri hernüz küçük bir çocukken ailesi İsviçre’ye yerleşince bu ülkede futbola başladı.



Atletico da peşinde
Basel altyapısında geçen yıllardan sonra A Takım’a alınan 1.70 boyundaki yetenek, özellikle bu sene iyice parladı. Basel’in Şampiyonlar Ligi başarısında büyük payı olan Shaqiri, her iki kanatta da oldukça etikili oluyor. Kosova ya da Sırbistan’ı değil, İsviçre Milli Takımı’nı seçen Shaqiri için Aslan’ın menacerler vasıtasıyla nabız yokladığı belirtildi. Avrupa’nın önemli kulüplerinin de dikkatini çeken genç oyuncunun, Atletico Madrid tarafından da yakından takip edildiği ifade edildi. Stiliyle Fenerbahçeli Stoch’u andıran Shaqiri’ye, Terim’den de onay geldiği söyleniyor.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter