Dunya Basininda Rezil Olduk..!




Süper Final’de Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçının ardından Şükrü Saracoğlu’nda yaşananlar, dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Olaysız geçen derbileri gündemine taşımayan gazetelerin internet siteleri, statta polisle taraftarlar arasında yaşanan kavgayı manşetlerden verdi. İngiliz Daily Mail’in internet sitesi, “Umudumuz, Premier Lig’deki şampiyonluk mücadelesinin Türkiye’deki gibi son bulmaması” başlığını kullandı. Haberle ilgili yapılan yorumlarda, “Türkiye mi Euro 2020’yi istiyor!!!”, “Eğer bu yaşananlar İngiltere’de olsaydı, bizi Avrupa’dan atarlardı”, “UEFA bundan hiç hoşlanmayacak. Ağır bir ceza verilebilir” denildi.
‘Utanç verici bir durum’
İspanya’da Marca, “Şampiyon Galatasaray oldu ama maçın bitiş düdüğüyle ortalık karıştı” derken AS, “18. şampiyonluk olaylı sona erdi” ifadesini kullandı. Olaylarla ilgili olarak, “Utanç verici”, “Bunlar mı Avrupa Birliği’ne girecek!” yorumları yapıldı. İsviçre’de Blick, “Savaş gibi derbi ve Ziegler’in gözyaşları” diye yazdı. Hollanda’dan De Telegraaf, “İstanbul’da savaş gibi rekabet” ifadesini kullandı. Almanya’dan Bild, “Şampiyonluğun kaderini belirleyecek mücadele, olaylı sona erdi. Holiganlarla, polis arasında yaşananlar, stadın dışında da devam etti” vurgusunu yaptı.  

Biber gazı yiyen ünlüler!
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bitiminde polisin sıktığı gazdan genci, yaşlısı, çoluğu, çocuğu maça giden herkes etkilenirken, iki ünlü ismin de bundan nasibini aldığı belirlendi. Bu iki ünlü isimden birincisi dünya kulübü Barcelona’nın Başkanı Sandro Rosell oldu. Final Four için takımıyla İstanbul’a gelen Rosell’in, Türkiye’nin iki büyük kulübü arasındaki derbiyi izlemek üzere Şükrü Saracoğlu’nda gittiği, maç sonunda polisin sıktığı biber gazına hedef olduğu belirlendi. Malezya Sultanı ve Malezya Başbakanı’nın başdanışmanı olan Azman Mokhtar’ın da Kalamış’ta biber gazına maruz kaldığı öğrenildi. Kalamış’ta bir restaurantta derbiyi izleyen Mokhtar’ın, olaylar sırasında sıkılan gazdan etkilenerek, masasını terkettiği kaydedildi. Fenerbahçe formasıyla maçı izleyen Azman Mokhtar, olayların yatışmasının ardından Kalamış’tan ayrıldı.
47 kişi gözaltında
Olaylar sonrası gözaltına alınan 47 kişinin Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulandığı belirtlidi. Soruşturmayı yürüten Gasp Büro Amirliği ekipleri, Foto Film Şube ekipleri tarafından statta çekilenlerle, yayıncı kuruluş ve stadın güvenlik kamera görüntülerini incelemek için özel ekip oluşturdu. Ayrıca stat dışındaki olaylarla ilgili de civardaki işyeri ve polis kamera görüntülerini de incelemeye aldı. 47 taraftarın bugün Adliye’ye sevkedileceği, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.
36 kişi yaralandı
Derbi sonrası meydana gelen olaylarda 36 kişinin yaralandığı, 9 polis otosu, 6 ambulans, 1 itfaiye aracı, 68 metrobüs, 13 reklam panosunun zarar gördüğü bildirildi. İETT’den yapılan açıklamada, çeşitli semtlerde 125 durağın camlarının kırıldığı, 14’ünün tamamen tahrip edildiği, 68 metrobüsün camlarının kırıldığı, koltuk ve kaportalarında hasar meydana geldiği, bunun dışında 17 İETT otobüsünde büyük hasar oluştuğu belirtildi.
Hasar onarım çalışmaları
Olaylarda zarar gören açık alanlardaki ekipmanlar, yetkililer tarafından onarılırken, belediye çalışanları da Saracoğlu çevresi ve Yoğurtçu Parkı’nda temizlik yaptı, kırılan trafik lambaları değiştirildi. Parkın içerisindeki bazı aydınlatma direklerinin söküldüğü, stat yakınındaki İETT durağının camlarının kırıldığı belirlendi. Olaylarda yakılan çöp konteynerleri ise Kadıköy Belediyesi tarafından kaldırıldı.


PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter