Fenerbahceye Derbi Cezasi..!

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda iyi başlayan geceye gölge düştü. Önce atılan yabancı maddelerden biri Hasan Şaş'ın alnına geldi. Ardından gole sevinen Fatih Terim'in kaşı yarıldı. Ya gözlerine gelseydi ne olacaktı?






Fenerbahçe-Galatasaray maçında yapılan çirkin ve kötü tezahüratın yanı sıra yaşanan saha olayları nedeni ile Sarı-Lacivertli ekibe en az 2 maç seyircisiz oynama cezası gelebileceği öğrenildi.

Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı daha önce 1 maç ceza alan Fenerbahçe, Disiplin Talimatı’nın 55. maddesi doğrultusunda yine aynı durum ile karşılaştı. Dünkü karşılaşmada yapılan çirkin ve kötü tezahürat paralelinde Sarı-Lacivertli ekibin Disiplin Kurulu’na gönderileceği bildirildi. Bu sezon 5. kez bu cezaya çarptırılacak olan Fenerbahçe, otomatikman yine 1 maç seyircisiz oynama cezası alacak.

Karşılaşmanın temsilcileri Turgay Polat ve Halit Özgül’ün, maç sırasında yapılan kötü tezahüratları raporlarına yazdıkları belirtildi. Öte yandan sahaya atılan yabancı maddeler nedeni ile antrenör Hasan Şaş’ın yanı sıra teknik direktör Fatih Terim’in de alınlarından yaralanmaları, Fenerbahçe’nin ayrı bir ceza almasına yol açacak. Bu iki yaralanma olayının yanı sıra karşılaşma boyunca sahaya sık sık yabancı madde atıldığı da yine temsilci raporlarında yer aldı.

CEZA PLAY-OFF’A YANSIMIYOR
Bu saha olayları nedeni ile Sarı-Lacivertli ekibe ayrıca 1 ya da 2 maç seyircisiz oynama cezası gelebileceği vurgulandı. Fenerbahçe’nin 2 maç seyircisiz oynama cezası alması durumunda ilginç bir durum ortaya çıkacak. Süper Lig Statüsü gereği bu tür cezalar play-off maçlarına yansımıyor. Play-off’a isabet etmesi halinde önümüzdeki sezona sarkıyor. Fenerbahçe toplam 3 maç seyircisiz oynama cezası alırsa önümüzdeki sezon cezasını çekecek. Ceza uygulamasında lig ve kupa maçları ayrı kategoride değerlendiriliyor.

Talimat ne diyor?
55. MADDE: Çift devreli lig müsabakalarında bu madde kapsamında verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının play-off müsabakalarına denk gelmesi halinde bu cezalar, bir sonraki sezonda infaz edilir. Bu maddede anılan fiiller yönünden lig ve kupa müsabakaları ayrı kategoride kabul edilir. 



PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter