Derbiye İki Hakem Adayı..!



Şampiyonluğun iki güçlü adayı Fenerbahçe ve Galatasaray, 17 Mart Cumartesi akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan ve Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlanan mücadelenin rövanşı niteliğindeki maçı yönetecek hakem için akla gelen ilk isim Fırat Aydınus.

Geride kalan hafta sonu Bank Asya 1. Lig'de oynanan Akhisar Belediye-Elazığspor maçını yöneterek MHK tarafından 'dinlendirmeye' alınan Fırat Aydınus, son yıllarda Cüneyt Çakır'la birlikte en çok derbi yöneten iki hakemden biri.

Aydınus'un bu kritik maçta düdük çalacak olma ihtimalini kuvvetlendiren bir diğer gelişme ise, Türk hakemliğinin son dönemde yetiştirdiği en önemli isim olan Cüneyt Çakır'ın, UEFA tarafından Perşembe gecesi oynanacak A.Bilbao-Manchester United maçına atanması.

Çakır'ın Perşembe gecesi oynanacak bu kritik maçının ardından Cumartesi akşamki derbide düdük çalamayacak olmasını da hesaba katarsak, Fenerbahçe-Galatasaray maçının hakemi için Merkez Hakem Kurulu'nun bir numaralı favorisinin Fırat Aydınus olduğunu söyleyebiliriz.

İlk yarıdaki Galatasaray-Fenerbahçe maçında da düdük çalan Aydınus, yine bu sezon oynanan Trabzonspor-Beşiktaş,Beşiktaş-Fenerbahçe ve Galatasaray-Beşiktaş derbilerini de yönetmişti.

YEDEKTE BÜLENT YILDIRIM
Cumartesi akşamki derbi maçını yönetecek hakem için iki numaralı aday ise Bülent Yıldırım. MHK tarafından Yıldırım'a geride kalan hafta sonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'de görev verilmemesi onu kritik derbi öncesinde favoriler arasına sokuyor. 

Bülent Yıldırım, bu sezon sadece 1 kez derbi yönetti. Yıldırım'ın düdük çaldığı bu maçta Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmişti. 


PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter