Alex'e ceza yolda mi? Bedava Mac Linkleri




Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Fenerbahçe Kaptanı Alex’in bilerek kart gördüğü için iki maç ceza almasını ve Galatasaray derbisinde sahaya çıkmaması gerektiğini savunan sarı - kırmızılı taraftarlara oyuncudan, “Benden bu kadar korkmayın” uyarısı geldi.
Sarı kart cezasının bir maç olduğunu söyleyen Alex, kart sonrası gülümsemesine ise “Gülmeyip, ağlasa mıydım?” yorumunu getirdi ve “Dört sarı kart görmenin cezası bir maç oynamamaktır. Bu kadar” diyerek tartışmaya bakış açısını gösterdi.
Galatasaray maçında sahada olacağını söyleyen Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’nin o maçta kazanmak için özel bir oyuncuya ihtiyacı olmadığını, kendisi oynadığı taktirde takım arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duyacağını belirterek, “Kimse tek başına maç kazanamaz. Benden bu kadar çekinmeye gerek yok. Rakipte de önemli oyuncular var. Bizim takımımız maçı kazanmak için ortak hareket edecektir. Hep birlikte iyi oynamalıyız ki kazanalım. Bilerek kart gördüğüm iddialarına gülüyorum. Ben futbol yaşantımda hileye karışmadım, bu kadar basit bir durumda da karışmazdım” dedi.
Görüntüler incelendi
Bu arada Alex’e ekstra bir ceza verilmesinin söz konusu olmadığı öğrenildi. Gördüğü sarı kart sonrası bu haftaki Ankaragücü maçında forma giyemeyecek olan Brezilyalı yıldızın, Galatasaray derbisinde takımındaki yerini alacağı bildirilirken, Disiplin Talimatı’nın 38. maddesine göre “kasten sarı kart gören futbolcu 2 maç ceza alır” hükmünün Alex için uygulanmayacağı kaydedildi.
Hakem Tolga Özkalfa’nın Alex’in gördüğü sarı kart sonrası yardımcısı ile telsizden yaptığı konuşmada “Bilerek kart gördü” şeklindeki ifadesine karşın Futbol Federasyonu’na gönderdiği raporunda konuyla ilgili herhangi bir şey yazmadığı belirtilirken, aynı maçta gördükleri sarı kartlar nedeniyle eleştirilen Serdar ve Cristian’ın da Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin gündeme gelmediği vurgulandı. Dün yapılan inceleme sonunda federasyon hukukçuları belirtilen eylemin gerçekleştiğine dair somut veri ve bilgi olmadığını ileri sürerek sevk işlemi yapılmasına gerek görmedi.
‘Ankara’da oynamazdı’
Kaptan Alex’in Gençlerbirliği maçında bilerek kart gördüğü iddiaları üzerine Fenerbahçe teknik heyeti de tartışmaya katıldı ve “Alex’i Ankara’da oynatmaz, sorunu çözerdik. Böylece Alex Galatasaray maçında her koşulda sahaya çıkardı. Bu tür entrikalara gerek yok” dediler. Fenerbahçeli oyuncular da yavaş yavaş Galatasaray maçının havasına girerken, polemiğe girmekten kaçınmadılar.
Dün en çarpıcı çıkışı Serdar Kesimal yaptı. Twitter hesabından Galatasaraylılara “Korkunun ecele faydası yok. Derbide tam kadroyuz” diyerek mesaj gönderen Kesimal, rakip taraftarları kızdırdı.

PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter