Kısmette bu varmış..!


“Fenerbahçe’yi Devler Ligi’nden UEFA değil, federasyon men etti” tespiti ve beraberinde sunduğu belge, Aydınlar’ı başkanlık görevini bırakmaya iten faktörlerin en başında geldi.
Net ifadelerle başkanlığını yaptığı federasyon çatısı altında kendisinden belge saklandığını söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, içinde bulundukları ortamın son derece güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Türk futbolunda bir sayfa daha kapandı... 26 Ocak’taki 58. madde değişikliğinin reddedilmesinin ardından hakkında ortaya atılan, “İstifa edecek” söylentilerine önceki gün, “Durmak yok, yola devam” şeklinde karşılık veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün sürpriz bir kararla görevi bıraktı. Aydınlar ile beraber Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ da istifasını açıkladı. 27 Şubat’ta yapılacak seçimli genel kurula kadar federasyon başkanlığını vekaleten mali işlerden sorumlu üye Hüsnü Güreli yürütecek, kurullar da görevine devam edecek.
Olgaç da tetikledi
Mehmet Ali Aydınlar’ın sürpriz istifasının ardından ortaya birçok iddia atıldı. Ancak kararından kısa süre sonra Aydınlar’ın yaptığı yazılı açıklama, kafalarda soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Futboldaki kaos ortamının derinleşmemesi için önce devam kararı aldıklarını hatırlatan eski başkan, istifa gerekçesini büyük ölçüde CAS Hakimi Kısmet Erkiner’in açıklamalarına dayandırdı. Mehmet Ali Aydınlar, “Erkiner’in ifadelerini araştırdım. Bahsettiği belgelerin 6 Eylül ile 3 Kasım’da federasyona ulaştığını bugün (dün) öğrendim” diyerek bir anlamda başkanlığını yaptığı federasyon çatısı altında kendisinden bir takım bilgilerin gizlendiğini söyledi. UEFA yetkililerinin kendilerine karşı farklı, CAS’ta ise bambaşka tutumlar sergilediğinden de dert yanan Aydınlar, samimiyetsiz ve güvensiz ortam vurgusu yaptı ve kendisine görev süresince destek olan herkese teşekkür etti. Öte yandan yönetim kurulu üyesi Kemal Olgaç’ın görevi bırakmaya yönelik tavrının diğer üyeler üzerinde etkili olduğu ileri sürüldü. Birlik-beraberlik mesajı verdiği gün bu tip çalkantıların da Aydınlar’ı karara yaklaştırdığı kaydedildi.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Devlerin tavrı önemli
Bir basın toplantısı daha yapacak olan Aydınlar’ın artık kararından dönme ihtimali yok. 27 Şubat’a kadar yeni adaylar ortaya çıkacak. Devlet kanadının da sıcak baktığı Mehmet Atalay isminin tekrar gündeme gelmesi mümkün. “Görevden kaçmam” diyen Haluk Ulusoy’un da seçime girmesi muhtemel. Ayrıca günler ilerledikçe özellikle 4 büyüklerin tavrı da adaylar konusunda belirleyici olacak.
UEFA yakından izliyor
Gelişmeleri UEFA’nın da yakından izlediği biliniyor. Özellikle ‘şike ve teşvik’ konusunda sürekli görüşmeler yaptıkları 3 ismin görevi bırakmasının UEFA cephesinde de ‘sürpriz’ olarak kabul edildiği bildirildi. Mehmet Ali Aydınlar ve başkanvekillerinin ayrılığının, malum olaylara etki edip süreci olumsuz etkilemesi, UEFA yetkililerinin en büyük endişesi.
ŞOK İDDİA: BELGELERİ BİLİYORDU
FANATİK’e konuşan bir federasyon yetkilisi, Aydınlar’ın belgelerden haberdar olduğunu söyledi. Yetkili şöyle konuştu: “Mehmet Ali Bey, Kısmet Erkiner’in açıklamalarından hiç bahsetmedi. Zaten belgelerle ilgili Fenerbahçe Yönetimi 29 Kasım’da bir basın toplantısı düzenlemişti. Ardından Başkan yönetimle birlikte iddialara yanıt vermişti. Kafa karışıklığından olsa gerek böyle düşündü. Saklanmış herhangi bir belge yok...” Hatırlanacağı üzere 28 Kasım’da Fenerbahçe Yönetimi basın toplantısı yapmış, 30 Kasım’da ise Aydınlar ve ekibi medyanın karşısına çıkmıştı. Aydınlar, “UEFA’nın savunması ve Pierre Cornu’nun raporunu 18 Kasım’da aldım” demişti!
KİMLER NE DEDİ?
“Sanıyorum Aydınlar, biz kendisine Kulüpler Birliği olarak ‘Güven tazeleyin’ dememizin ardından tek başına istifa kararı alarak, ‘Sizin dediğinizle olmaz, ben kendim giderim’ demek istedi. Şimdi daha zor bir döneme girdik.”
Yıldırım Demirören (Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı)

“Hoş ve şık bir ortam olmadı. İyi bir süreçten de geçtiğimizi söyleyemem. En iyisi tekrar Aydınlar’ı ikna etmek. Düne kadar konuştuğum Aydınlar’da hiçbir sıkıntı yoktu. Birden bire ne değişti, yakın zamanda açıklığa kavuşacaktır.”
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener

“Şaşkınlık içindeyim. Ne olacağını artık biz de merakla bekleyeceğiz.”
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı

“Başkan ve ekibi görevine devam kararı aldıklarını açıklamıştı. İstifa ani bir karar oldu. Bu konuyu değerlendiriyoruz. Yapacağımız görüşmeler sonucunda detaylı bir açıklamada bulunuruz.”
Eskişehirspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanvekili Halil Ünal

“Çok üzüldüm. Yeri ve zamanı değildi. Mehmet Ali Aydınlar’ı bu hale getirenler şimdi cevap versinler. Türk spor tarihindeki bu sorumluluklarını, herhalde anlarlar.”
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav
İSTİFAYI GETİREN SÖZLER
“Federasyon, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi kararını UEFA’nın baskısıyla aldığını iddia ediyor. Şimdi elimde, Fenerbahçe’nin açmış olduğu davada UEFA’nın CAS’a verdiği savunma var. Diyor ki, ‘Şayet TFF, elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA’ya kulübü Şampiyonlar Ligi’nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF, bu savunmayla bize Fenerbahçe’yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.’ UEFA şunu demek istiyor: TFF bana Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden ihracı için elimizde bulgu yoktur, erkendir, deseydi biz kendilerini oynatırdık...
‘UEFA blöf yaptı’
“Bana göre Türkiye’de bir bilgi kirliliği var. Türkiye’nin Avrupa Kupaları’ndan 8 yıl men cezası alması söz konusu değil. TFF, UEFA’nın bu blöfünü göremedi. Biz UEFA’ya yaranmak mecburiyetinde değiliz. Ben bu TFF yönetimini 1. Dünya Savaşı’ndaki Damat Ferit hükümetine benzetiyorum.”


www.bedavamaclinklerin.blogspot.com
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter