UEFA'dan Fener'e şok



UEFA'ya rest çeken Fenerbahçe, Başkan Platini’nin karşı hamlesiyle şoke oldu.

Devler Ligi’nden menedildiği için UEFA ve TFF’yi CAS’a şikayet eden Fenerbahçe, Başkan Platini’nin avukatlarıyla bir araya geldi. “Davanızı geri çekin” teklifi reddedilince UEFA düğmeye bastı. CAS’a Etik Kurulu raporu ile 400 sayfalık şike iddianamesini, Cornu’nun duyuma dayalı olarak verdiği ifadenin yerine gönderdi.

Fenerbahçeli 3 yönetici ve bir avukat UEFA'nın kapısını çaldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen sürpriz toplantıya başkan vekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Ali Koç, yönetici Cihan Kamer ve avukat Emin Özkurt katıldı. Ancak görüşme Platini ile yapılmadı. UEFA'nın iki avukatıyla bir araya gelindi. UEFA, "Öncelikle CAS'taki davanızı çekin. Aziz Yıldırımda Platini'ye açtığı davayı çeksin. Ardından Avrupa kupalarına kendi isteğinizle belli bir süre katılmayacağınıza dair yazı verin" dedi.

TERCÜMEYİ UEFA YAPTI
Fenerbahçeli idareciler bu öneriye "Kararı burada veremeyiz. Yönetimolarak toplanmalıyız" yanıtını verdi. Ancak şu an itibarıyla bu teklifin kabul edilmemesi kararı alındığı öğrenildi. Ret kararını duyan UEFA ise düğmeye bastı. CAS, dün Futbol Federasyon'un konuyla ilgili önemli bir yazı gönderdi. Yazıda, Fenerbahçe tarafından, UEFA ve TFF aleyhine CAS nezdinde açılan tazminat davasında; UEFA'nın, kendi avukatı ve görevlisi Pierre Cornu'nun 03.11.2011 tarihli raporunun dosyadan çıkartılmasını talep ettiğini bildirdi. Cornu'nun ifadesinin dosyadan çıkarılmasıyla Fenerbahçe'nin bu davada bir adımöne geçtiği ve TFF'nin haklı çıktığı yorumları yapıldı. Ancak olayın iç yüzünün sanıldığı gibi olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. UEFA, Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun ilk hazırladığı raporunu ve 400 sayfalık şike iddianamesini bizzat İsviçre'deki binasında tercüme ettirdi. UEFA, bu dosyalardaki çarpıcı suçlamaları görünce CAS'a "Sayın Cornu'nun size verdiği ifade sadece duyumlardan ibaret. Ancak Etik Kurulu raporu ve iddianame daha gerçekçi. Siz Cornu'nun ifadesi yerine bu dökümanları göz önünde bulundurun" diye bir yazı gönderdi. Böylece iddia edildiği gibi UEFA, CAS'tan Cornu'nun ifadelerini çekmiş değil, daha kuvvetli delilerle elini daha da güçlendirmiş oldu.

ALİ ŞEN AYLAR ÖNCESİNDEN UYARDI
Söz konusu önerileri efsane başkan Ali Şen bir süre önce Fenerbahçe yönetimine yapmıştı. Hatta Platini ile görüşme ayarlama sözü bile vermişti. Ancak kabul edilmemişti. Bu arada Şen, 25 Eylül'deki genel kurulda da uyarılarda bulunmuştu. Sion örneğini vererek "Mahkeme ne kadar haklı bulursa bulsun, Sion kaybedecek" demişti. Öyle de oldu. Usulsüz futbolcu oynattığı için suçlanan İsviçre ekibi için FIFA da dev- reye girdi. 13 Ocak'a kadar cezaların verilmesi için ültimatomverdi. İsviçre Federasyonu daha 1 Ocak'ta karar verdi ve Sion'a -36 puan cezası kesti. Sion taraftarları yürüyüş düzenledi ancak bir şey değişmedi.

ŞİKEDE SAVUNMA ZAMANI
Bir taraftan Etik Kurulu'nun diğer taraftan Profesyonel Disiplin Kurulu'nun incelemeye aldığı şike klasörlerinde sona yaklaşıldığı belirtildi. Her iki kurulunmahkemeden gelen 93 klasörü birbirinden bağımsız olarak ayrı ayrı tasnif işlemi yaptığı kişi, kulüp ve maçlara göre tasnif yapıldığı öğrenildi. Kurullar tasnif işleminin hemen ardından önümüzdeki günlerde kulüp ve kişilerden “yazılı olarak” bilgi ve savunma isteyecek. Soruşturma kapsamındaki kişilerin savunmalarını ise PFDK’nın alacağı kaydedildi. Kulüpler ve kişilerin ilk savunmalarını yazılı olarak vereceği belirtildi.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter