"Türk futbolu iflas etti"



Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesine rağmen Türk futbolunun iflas ettiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde düzenlenen panelde konuşan Adnan Öztürk, şike soruşturması, Türk futbolunun durumu ve Galatasaray ile ilgili bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Şike soruşturması sürecinde TFF'nin çok eleştirildiğini belirten Öztürk, "Şike soruşturmasıyla ilgili kırmadan, dökmeden bu işten nasıl nasıl çıkarız diye çalışılıyor ama tüm çabalar duvara tosluyor. Bugün öğleden sonra TFF kulüpleri yine toplantıya çağırdı ve dün UEFA yetkilileri ile yapılan görüşme hakkında bilgi verecekler. Bana göre duvara vurmaya da devam edecekler" dedi.
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın İsviçre dönüşü iyimser mesajlar vereceğini düşündüğünü ancak kendisinin buna katılmadığını aktaran Öztürk, "'UEFA iç işlerimize karışmaz' denilecektir. Ben yaklaşık 23 senedir Batı Avrupa merkezli bir şirkette çalıştığım için, o zihniyeti çok iyi tanırım. UEFA'nın tersini söylemesi zaten mümkün değil. 'Siz cezaları verin, sonra biz gerekeni yaparız' demişlerdir. 'UEFA yeşil ışık yaktı. Ne yaparsanız yapın' düşüncesi doğru olmaz" ifadelerini kullandı.
Adnan Öztürk, şike soruşturmasının ortaya çıkışıyla ilgili olarak, "Kanun koyucunun ve kanun uygulayıcının harekete geçmesi için, bazı olaylarda kamu vicdanının fazla zorlanmış olması lazım" derken, cezalarda yapılan indirimi yerinde bulduğunu kaydetti.
Kamu vicdanındaki rahatsızlığı, şike olduğunun tescili olarak gördüğünü dile getiren Adnan Öztürk, "Birileri bu konuda harekete geçtiyse, kamu vicdanını rahatsız edici boyutlara ulaştığı içindir. UEFA Başkanı Platini bir demecinde (Şike cinayettir) diyor ve elinde çantayla ülke ülke gezerek yöneticilerin bu konuda ciddi hamleler yapmasını istiyor. Zamanlaması enteresan oldu. Tam da UEFA'nın mücadelesiyle aynı zamana denk geldi. Cezaların uluslararası standartlara getirilmesi ve insanların çok uzun süre hapiste kalmaması lazım. Biraz kantarın topuzu kaçmıştı. O konuda belli bir noktaya gelindi. Hapiste insanların gereğinden fazla kalması kimseyi mutlu etmemeli. Suçlular cezasını görmeli ama abartılmamalı. Bir an önce sonuca gidilmeli. Ancak biz Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesine dokunulmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter