Türk futbol tarihinde bir ilk




Gümüşdağ diğer 93 şüpheli ve 8 kulüp ile birlikte savunma verecek. PFDK kusurlu görürse, futbol tarihinde bir ilk yaşanacak ve kendi başkan vekiline ceza kesecek

3 Temmuz'dan bu yana şike ve teşvik soruşturmasıyla sıkıntılı günler geçiren Türk futbolu, tarihinde görülmemiş bir ilk daha yaşadı. Soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren, adı mahkemeye sunulan iddianamede geçen Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, disiplin kuruluna sevk edildi.
20 Kasım'da sürpriz şekilde önce emniyette, sonra soruşturmayı yürüten özel yetkili başsavcı Mehmet Berk'in makamında ifade veren Gümüşdağ daha sonra serbest bırakılmış, ancak 2 Aralık'ta, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede adına yer verilmişti. Daha sonra medyaya yansıyan tapelerde (telefon tespit tutanakları) de adına sıkça rastlanan Başkan Vekili, ifade vermesinin ardından yaklaşık bir ay süreyle federasyon yönetim kurulu toplantılarına katılmamıştı.

Gümüşdağ uzun aradan sonra geçen cuma günü federasyon ile Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında yer almış, güne damgasını vuran Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ceza evinden gönderdiği açıklamayı okuyarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Daha önce şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili olarak 93 şüpheli ve 8 kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk eden hukuk müşavirliği, uzun tartışmalardan sonra Göksel Gümüşdağ'ın da savunmasının alınması gerektiğine karar verdi. Diğer 93 şüpheli ile birlikte başkan vekilliğini yaptığı federasyonun bir kuruluna ifade verecek Gümüşdağ'ın bu gelişmeden sonra nasıl bir tutum içine gireceği de merak konusu oldu.

Edinilen bilgiye göre, Etik Kurulu'nun 2. incelemesinin tamamlanmasından sonra büyük olasılıkla gelecek haftadan itibaren soruşturmayla anılan kulüp başkanları, yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcuların savunmalarının alınmasına başlanacak. Cezaevinde bulunan şüphelilerin ifadelerini, avukatları aracılığı ile, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer isimler de bizzat PFDK'ya gelerek kendilerine yöneltilen suçlamalara yanıt verecekler.

Başkan vekili Göksel Gümüşdağ da, Etik Kurulu tarafından incelemesi devam eden yeni 94 klasör içinde yer alan iddialar nedeniyle disiplin kurulu üyelerinin önüne çıkacak. Yapılacak inceleme sonunda kusurlu olduğu tespit edilirse, bir ile üç yıl arası futboldan men cezası cezası alması gündeme gelecek.

Gümüşdağ ne demişti?
Şike soruşturması kapsamında savcı Mehmet Berk tarafından ifadesi alınan Gümüşdağ, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şu ifadeleri kullanmıştı: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve savcılığın isteği üzerine döneminde başkanlığını yaptığım İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Beşiktaş final müsabakasıyla ilgili bilgime başvurdular. O konuyla ilgili içeride olan arkadaşlar var. Onun dışında dönemin federasyon başkanı dönemin kulüpler birliği başkanıyla yaptığım telefon görüşmeleriyle ilgili bilgime başvuruldu. Bunların hepsini çok açık ve net ilettik. Her ifademin altına da, gerek Beşiktaş gerek diğer konularla ilgili şunu özellikle belirttim; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve şahsım Göksel Gümüşdağ olarak, camiam olarak hiç adli ve idari cezaya gerek kalmaksızın en ufak emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara da geçtim. Savcıya da rica ettim o da sağ olsun bu anlamda 'Gidebilirsiniz' diye talimat verdi."
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter