"Trabzon bedenime kazınacak!"



Bordo-Mavililer’in Fildişi Sahilli yıldızı Didier Zokora, kulübün aylık dergisine yaptığı açıklamada, “Küçük bir kentin yarattığı büyük bir efsanenin parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Trabzon’un kariyerindeki tek durak olmasını istediğini ifade eden tecrübeli oyuncu şehirle ilgili olarak, “Bir futbolcu için ideal bir yer. Trabzonspor Kulübü tarihiyle ve geleneğiyle ülke futbolunun en önemli temsilcilerinden biri. Taraftarlarımız bize her yerde destek oluyor. ’Bize her yer Trabzon’ şeklindeki en büyük slogan, bu durumu yeterince iyi anlatıyor. Hedefim büyük zaferler ve kupalar kazanarak, kulüp ve Türk futbol tarihinde adımı unutulmazlar listesine yazdırmak” ifadelerini kullandı.
‘Çılgınlık dalgası yarattı’
61 numara için “O bizim sembolümüz, imzamız” ifadesini kullanan Zokora, “Kalbime kazıdığım Trabzon’u, bedenime de kazıyacağım. Buna söz verdim. Mutlaka yapacağım” yorumunu yaptı. Avrupa Ligi’ndeyken bir anda Şampiyonlar Ligi’ne katılmaları konusunda da Fildişili yıldız, “Bu, taraftarlarımızda çılgınlık dalgası yarattı ve doyasıya kutlandı” dedi.
En az 8 maçta yok
Bordo-Mavililer’in bu sezonki en önemli oyuncuları arasında yer alan Didier Zokora, Ekvator Ginesi ve Gabon’un ortaklaşa düzenleyeceği Afrika Kupası’nda Fildişi Sahili’nin formasıyla boy gösterecek. 21 Ocak’ta başlayacak turnuvanın 12 Şubat’taki final maçıyla sona erecek olması sebebiyle Zokora’nın, en az 8 maçta Trabzon’u yalnız bırakması bekleniyor. Bunun en önemli nedeni ise Nijerya, Kamerun ve Mısır gibi ülkelerin turnuvaya katılamamaları... Bu yüzden Karadeniz ekibiyle 23 maça çıkan Zokara’lı Fildişi de, Afrika Kupası’nın en büyük favorisi olarak gösteriliyor.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter