Net gol güme gitti!!


Tempo, heyecan ve kalite açısından son derece vasatın altında oynanan bir müsabakaydı. Hakem ve yardımcıları arasındaki anlaşmazlık ve uyumsuzluklar da kötü futbola eklenince ortaya sıkıcı, seyir zevki olmayan bir 90 dakika çıktı. Beşiktaş son haftalardaki kötü oyununa Antalya’da da devam etti. İlk yarıda Antalya’nın nizamı golü verilmiş olsaydı bu oyunuyla Beşiktaş’ın maçı lehine çevirmesi gerçekten çok zor olacaktı.
Sonuca direkt etki etti
Maçta konuşulacak iki pozisyon vardı. En önemlisi 36. dakikada yaşandı. Ali Tandoğan’ın pasında Necati, topu Beşiktaş kalesine gönderdi. Gol çizgisinden tamamen geçen topu kaleci Cenk eliyle içeriden çeldi. Kendinden çok emin bir tavırla ‘devam’ kararı veren yardımcı Asım Yusuf Öz, çok net bir gole engel olup, skora da maçın gidişatına da direk etki yaptı. Öz’ün pozisyon sonrasındaki birkaç saniyede sergilediği jest ve mimikler ise pozisyondan çok net emin olmadığının göstergesiydi.
‘İsmail’i anlamak güç’
90+4’te ise İsmail Köybaşı’nın akıl almaz hareketini izledik. Genç oyuncu, skor 2-0 Beşiktaş lehine ve maçın bitimi an meselesiyken kaleye gitmekte olan topu gol olmasın diye bilerek eliyle çıkarıp, bariz gol şansını engellemekten direkt kırmızı kart gördü ve de penaltıya sebebiyet verdi. İsmail’in bu hareketini futbol aklıyla anlayabilmek gerçekten çok güç. Böyle bir hareketi yapmaya neden gerek duyduğunu anlayamadığımız gibi, şaşkınlıkla izlemek durumunda da kaldık. Bu pozisyonda hakemin vermiş olduğu penaltı ve İsmail’e gösterdiği kırmızı kart ise tereddütsüz doğruydu. Sonuçta Halis Özkahya’nın genel olarak kolay geçen bu müsabakada kararları çok tartışılacak cinsten görülmese bile, oyunun sonucuna direkt etki yapmış olması ve net gol pozisyonundaki ‘devam’ kararı notunu düşürdü.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter