"Lefter ölmedi, kalbimizde yaşıyor"



Her kulüpten temsilcilerin katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Lefter'in naaşı, Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları tarafından sahaya getirildi ve yine oyuncular tarafından omuzlarda taşınarak stattan uğurlandı.
Tüm yöneticiler ile diğer kulüplerden yönetici ve taraftarların hazır bulunduğu cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri, belediye başkanları, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, eski başkanlarımızdan Faruk Ilgaz ve Ali Şen, eski yöneticilerimiz, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenez Erzik, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, yüksek divan kurulu üyeleri, tüm branşlardan altyapıdaki sporcuları, eski sporcular, kulüp çalışanları, Lefter'in ailesi ve yakınları ile basın dünyasından birçok isim ve binlerce taraftar katıldı.

NAAŞI, ÇİMLERE FUTBOLCULAR GETİRDİ

Tören öncesinde Lefter'in naaşı, Türk ve Fenerbahçe bayraklarına sarılı olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi. Ardından Asbaşkanlardan Ali Koç, taraftarlara yönelik olarak yaptığı konuşmada, "Buraya acımızı paylaşmaya gelen herkese teşekkürler. Camiamıza yakışan bir şekilde Lefter'i uğurluyoruz. İyi ki varsınız" dedi. 
Daha sonra Lefter'in naaşı, Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları tarafından sahanın ortasına taşındı. Bu anı ayakta alkışlayan taraftarlar, "Lefter ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratında bulundu. 

DEDE'YE SON SESLENİŞLER

Cenaze töreni saygı duruşu ile başladı. Ardından Lefter Küçükandonyadis'in özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak Lefter Küçüaknadonyadis'in torunları Özlem ve Özcan Katmer, 'Dedemize son sesleniş' başlıklı şu konuşmayı yaptılar:
"Türk futbolunu, daha doğrusu Türk sporunu yüceltmiş bir insanın torunları olmanın her zaman yaşadığımız gururunu bugün burada, bu kez yüreğimiz burkularak yaşıyoruz.
Dedemizi, aklımız ermeye başlayana kadar, sadece bir dede olarak olarak biliyorduk haliyle.
Fakat bilinçlenmeye başlayıp, onun yaptıklarının farkına vardıktan sonra dünyanın en şanslı torunları olduğumuz gerçeğini anlamıştık.
Kendisini, hayata bıraktığı bunca büyük izlere rağmen, hiçbir zaman, ama hiçbir zaman bir büyüklük kompleksi içinde görmedik. Tam tersine o, mütevazilik denilen unsurun önde gelen bir temsilcisiydi adeta. Bu nedenle, bizler topluma mal olmuş olan dedemizin topluma mal olmuşluğunu dedemizin tavırlarından değil çevremizdeki insanlardan anlardık hep.
Hayata dair, kendince yapması gerekenleri fazlasıyla yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Lefter Küçükandonyadis olarak, Büyükada'sında, her zaman bağlı olduğu ailesiyle, sade bir yaşamı tercih etmişti dedemiz.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter