Henry herkesi ağlattı: 1-0



68. dakika. Tabela 12 numarayı gösteriyor. O oyuna giriyor. Kim O? Thierry Henry. Allah bize bu tip futbolcuları nasip etmediği için futbol açlığımızı tatmin etmek bilhassa 36 senedir Arsenal'i seyrettiğimden dolayı gözlerim doluyor. Benim gibi basın tribününde herkes duygu yüklü. O sadece bir futbolcu değil. Adam öncelikle. 'Çağırdılar 2 ay oynar mısın?' dediler, düşünmeden geldi. Aldığı para Premier Ligde leblebi çekirdek parası. Konu mankenleri Chamakh ve Arshavin'den daha az paraya oynuyor. O bir Arsenal aşığı. Kusuruma bakmayın hislerim aklımın önüne geçiyor. Pazar günü deplasmanda Swansea karşısında boş kaleye de atamayabiilr penaltı da kaçırabilir. Benim 12 senedir Londra'da Primier Lig izlerken tek bir görevim var.

Geriye doğru gidiyoruz
Necil Ülgen'in benden istediği iki ülkenin futbolunu ve kulüp yapılaşmalarını karşılaştırmak. Bu taraftan bir sıkıntı yok ama Türkiye tarafından büyük bir sıkıntı var. Her geçen gün geriye gidiyoruz. Oynamayı beceremediğimiz futbolu konuşan ve yazan ne hikmetse her geçen gün artıyor. Yetenekli futbolcu maalesef yetiştiremiyoruz. Bu kadar Arsenal hayranlığı yeter. Bu hayranlık 1967 senesinde babamın jübile maçında Beşiktaş-Arsenal maçını canlı seyretmem ve 2-0 kazanmış olmamızdan geliyor.Oğlumu da aynen kendim gibi kombinesi olan bir Arsenal aşığı gibi yetiştirdiğim için gözüm arkada değil.

Maça dönelim. Leeds ekmeğini taştan çıkaran ve yenilmesi güç bir takım. Türkiye'de bomba transfer denilen Chamakh ve Arshavin'i ben dahil hiçbir Arsenal'li takımda görmek istemiyor. Allah'tan Rosicky kadroda yok. Bunlar beraber oynadıkları zaman Arsenal bir mahalle takımına dönüyor.
68. dakikada Henry oyuna girdikten sonra Arsenal daha atak oynamaya başladı. Elbette bütün gözler Thiery Henry'deydi. Seyircinin o muazzam anı yaşaması 10 dakika sürdü. Alex Song ceza sahasının sol tarafında topu Henry'ye verdi. Sol ayağından sağ ayağına aldı, plaseyi kaleci ve maçın oyuncusu Andy Lonergan'ın solundan filelere gönderdi. İlk olarak Arsene Wenger'e koştu. 100 metre depar atıp kalesinden gelen Szczesny boynuna sarıldı. Emirates yıkılıyor zannettim. Kendimden geçtim. Leeds seyircisi bile bu golü alkışladı. Bizde deplasman yasağı varken 6 bin Leeds taraftarı Emirates'te bu tarihi maçı seyretti. Devre arası Arsenal'in eski sağbek oyuncusu Lee Dixon'la konuşuyorum. Girer ve golünü atar diyor Henry için. Aynen de öyle oldu. Cumartesi Chelsea-Sunderland maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter