Fenerbahçe kümeye düşerse , Sow kaçar..!




Fransa'da yayın yapan Le 10 Sport gazetesi ortaya çok tartışılacak iddia attı.  Fenerbahçe'nin dün resmi sözleşmeye imza attırarak 10 milyon euroya renklerine bağladığı Moussa Sow için "Kendisini garantiye aldı" yorumunu yapan gazetede yer alan haberde, sarı-lacivertli ekibin küme düşürülmesi halinde Senegalli yıldızın sözleşmesinde bedelsiz serbest kalma maddesinin bulunduğu iddia edildi.
Haberde "Fenerbahçe'nin 2. Lig'e düşmesi halinde Moussa Sow bedelsiz olarak takımdan ayrılabilecek" ifadesi yer alırken Fenerbahçe için en geç 15 Nisan’dan önce karar alınacağı öne sürüldü. Gazete bu maddeyle Sow'un menajerlerinin oyuncunun sportif geleceğini riske atmadığı yorumunu yaptı. Bu durumda Fenerbahçe'nin Lille'e ödeyeceği bonservis bedeliyle ilgili olarak ise herhangi bir bilgi verilmedi.
Bedavaya gelmişti
Fransa Futbolu'nun son yıllarda çıkardığı en yetenekli golcülerden birisi olan Sow için Fenerbahçe ilk kez bonservis ödeyen kulüp oldu. Rennes'de geçirdiği 5 yıl boyunca düşük bir gol ortalamasına sahip olan Moussa Sow, 2009-10 sezonunun sonunda Lille'e biten sözleşmesi sayesinde bedelsiz transfer oldu. Lille'de ilk sezonunda 57 maç 29 gol, yarım sezon oynadığı ikinci sezonunda 31 maç 13 gol ortalamalarına sahip olan Sow'un ilk kulübü Amiens de 2004’te gittiği Rennes'den transfer bedeli almamıştı. Lille'de yıllık 1.3 milyon kazanan Sow, Fenerbahçe'ye giderek bu rakamı neredeyse üçe katlarken, transfer için Rennes'e kuruş ödemeyen Lille de sıfırdan 10 milyon euro kazanmış oldu.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter