Bu açıklama Galatasaray'ı üzebilir


Galatasaray'ın Emmanuel Eboue'yi 7 Ocak Cumartesi günü Samsunspor ile oynanacak olan maçta oynatma planları suya düşmek üzere... 
 
Galatasaray'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Samsunspormaçında forma giymek için çeşitli girişimlerin olduğunu belirten Eboue'nin bu hafta da sarı-kırmızılı formayı giymesi bekleniyordu. Ancak şu anda beklenen olmadı ve Fildişi Milli Takımı Teknik Direktörü Francois Zahoui, takımın 7 Ocak'ta Paris'te toplanacağını bir kez daha yineledi.
 
İKİ YILDIZ MANCHESTER DERBİSİNDE YOK!
 
Galatasaray'ın yanı sıra Manchester City'nin de 8 Ocak Pazar günü FA Cup'ta Manchester United ile oynayacağı maç için iki Fildişili yıldız Kolo Toure ve Yaya Toure'nin de milli takıma geç katılmaları konusunda bir girişim vardı. Ada basını bugün yaptığı haberlerde bu konu üzerinde dururken; Fildişi Milli Takımı Teknik Direktörü Francois Zahoui yaptığı açıklamada "Kulüpler FIFA kurallarını bilmeli. Tüm oyuncularımın 7 Ocak Cumartesi günü kampa katılmalarını bekliyorum" dedi.
 
"KURALLARA SAYGI GÖSTERSİNLER"
 
Tüm kulüplerin Fildişi Milli Takımı'na saygı duymaları gerektiğini belirten Zahoui, "Tüm kulüpler FIFA kurallarına uymak zorunda. Bundan dolayı da bizler, milli futbolcuları çağırdığımız anda ters bir tepki verilmesinin anlamı yok. Kurallar belli ve herkesin bu kurallara saygı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
SADECE GALATASARAY MI?
 
Fildişi Milli Takımı'nın 7 Ocak'ta Paris'te toplanacak olmasından etkilenen sadece Galatasaray ya da Manchester City olmayacak. Didier Drogba ve Salomon Kalou, Chelsea'nin pazar günü FA Cup'ta oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Bu iki oyuncunun yanı sıra Newcastle United'dan Tiote,Leicester City'den Souleymane Bamba ve Arsenal'de Gervinho,Trabzonspor'dan Zokora ve Orduspor'dan Jean-Jacques Gosso son dakikada büyük bir sürpriz olmazsa takımlarını bu hafta yanlız bırakacak.
 
Galatasaray Kulübü'nün, Fildişi Futbol Federasyonu'na son bir başvuru daha yapması ve Emmanuel Eboue'yi Samsunspor maçında oynatıp karşılaşmanın hemen ardından da Paris'e göndermesi bekleniyor. 
 
İŞTE FİLDİŞİ KADROSU:
 
KALECİLER: Barry Boubacar (Lokeren, Belçika), Gerrard Gnanahouan (Avranches, Fransa), Daniel Yeboah (Dijon, Fransa), Ibrahim Kone (US Boulogne, Fransa)
 
DEFANS: Siake Tiene (Paris St Germain, Fransa), Arthur Boka (Stuttgart, Almanya), Benjamin Angoua Brou (Valenciennes, Fransa), Igor Lolo (FCKuban Krasnodar, Rusya), Didier Zokora (Trabzonspor, Türkiye),Emmanuel Eboue (Galatasaray, Türkiye), Kolo Toure (Manchester City, İngiltere), Souleymane Bamba (Leicester City, İngiltere)
 
ORTA SAHA: Kafoumba Coulibaly (Nice, Fransa), Jean-Jacques GossoGosso (Orduspor, Türkiye), Didier Ya Konan (Hannover, Almanya), Cheick Tiote (Newcastle United, İngiltere), Max Gradel (St Etienne, Fransa), Yaya Toure (Manchester City, İngiltere), Marco Taddei Ne (Tavria Simferopol, Ukrayna)
 
FORVET: Gervinho (Arsenal, İngiltere), Seydou Doumbia (CSKA Moscow, Rusya), Didier Drogba (Chelsea, İngiltere), Salomon Kalou (Chelsea, İngiltere), Wilfried Boni (Vitesse Arnhem, Hollanda), Abdul Kader Keita (Al Sadd, Katar)

PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter