Beşiktaş ile Fiyapı anlaştı



Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fiyapı ile Beşiktaş Kulübü arasındaki sorunun çözüldüğünü, Fiyapı'nın İnönü Stadı sponsorluğunun devam ettiğini bildirdi.
Fiyapı ile Beşiktaş Kulübü arasında ''iletişimsizlikten kaynaklanan'' ve sözleşmenin feshedilmesi noktasına gelen sorunun, Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in bugün yaptığı görüşme ile giderildiği kaydedildi.
Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Beşiktaş Kulübü 30 Aralık 2011 tarihi itibariyle faturaları kesmiş ve şirketimizin uğraması muhtemel zararı giderilmiştir. Başkanla yaptığım olumlu görüşme sonucunda Beşiktaş Kulübü ile sponsorluk anlaşmamız devam etmektedir'' dedi.
İnan, stad sponsorluk anlaşmasının devam etmesi yönünde bir karara varıldığı için sözleşmenin bitiş tarihine kadar İnönü Stadı'nın yine ''Fiyapıİnönü Stadı'' ismiyle anılmaya devam edeceğini belirtti.
Fiyapı 30 Aralık 2011 tarihinde, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile yaptığı 20 Eylül 2010 tarihli sponsorluk sözleşmesini feshettiğini bildirmişti.
Fiyapı'nın Kadıköy 23. Noterliği kanalıyla çektiği ihtarnamede, şirket sözleşmesinin 3. maddesindeki ödeme vecibelerini yerine getirdiği halde muhatap şirket tarafından ödemelere karşılık faturaların tüm uyarılara rağmen bugüne kadar alınmadığı ve fatura tanzim etmek için yetkililerinin talimatı gerektiği ve yönlendirilen yetkililere de ulaşılamadığı gibi bunun kasıtlı olarak engellendiğinin gözlemlendiğini belirtmiş ve sözleşmeyi feshetmişti.
Fiyapı, sözleşme feshinden kaynaklanan 997 bin 500 lira ile fazla ödenen 750 bin doların bir hafta içerisinde hesaplarına ödenmesi, aksi halde yasal yollara başvurulacağı ihtarında bulunmuştu.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise kendilerine ulaşan herhangi bir ihtarname bulunmadığını, Şirketin sözleşmedeki edimlerini yerine getirmediğine ilişkin Fiyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kaynaklı haber ve demeçlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.
-İnönü Stadına ilişkin sponsorluk sözleşmesi-
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Fiyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşme ile BJK İnönü Stadı'nın isminin 1 Ekim 2010-15 Eylül 2012 tarihleri arasında ''Fi-Yapı İnönü Stadı'' olarak kullanılmasına karar verilmişti.
Fiyapı'nın bu reklam anlaşması kapsamında, şirkete 1 Ekim 2010-30 Eylül 2011 dönemi için toplam 3 milyon 500 bin lira artı KDV, 1 Ekim 2011-15 Eylül 2012 dönemi için ise toplam 3 milyon dolar artı KDV tutarında ödeme yapması kararlaştırılmıştı.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter