Ankara, bahtı kara!!



Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta maçında Beşiktaş zor günler geçirenAnkaragücü deplasmanına konuk oldu. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş zayıf rakibi ile golsüz berabere kaldı. 

Maç boyunca bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan ve gol yollarında etkili olamayan Beşiktaş bu beraberlikle Galatasaray'ın kazandığı haftada çok önemli iki puan kaybetmiş oldu. Ankaragücü'nün ise genç oyuncularıyla güçlü rakibi karşısında son ana kadar canla başla oynaması büyük takdir topladı. 

Başkent'te daha önce Gençlerbirliği'ne 2-0 önde olduğu maçta 4-2 mağlup olan BeşiktaşAnkaragücü ile berabere kalarak yine Ankara'da istediğini alamadı ve puanını 36 yaparak, lider Galatasaray'ın 7 puan gerisinde kaldı.Ankaragücü ise puanını 11'e yükseltti.

KARŞILAŞMANIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ, KISA BİR SÜRE SONRA BURADA OLACAK

BEŞİKTAŞ'TA 7 EKSİK, A.GÜCÜ GENÇLERLE


BeşiktaşAnkaragücü ile oynayacağı karşılaşmaya 7 eksikle geldi. Siyah-beyazlılarda Quaresma ve ameliyat olan Mehmet Aurelio ile Hilbertbaşkente getirilmezken, takımla yeni çalışmaya başlayan Ersan'ın yanı sıra,HoloskoSidnei ve Mehmet Akyüz de kadroda yer almadı. 

Öte yandan, geçen hafta Eskişehirspor maçında oyuna sonradan girenSimao bu karşılaşmada kaptan olarak ilk 11'de yer aldı. 

Başkent temsilcisi Ankaragücü ise yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından ağırlıklı olarak alt yapıdan kurulu bir kadro ile maça çıktı.

ANKARAGÜCÜ'NÜN PARA DEĞİL, FORMA AŞKI

AnkaragücüBeşiktaş ile kendi sahasında oynadığı karşılaşmaya oldukça dirençli ve istekli başladı. Birçok futbolcusunu kaybeden sarı-lacivertliler,Beşiktaş'a göre daha iyi başladı. Savunmada boş alan bırakmayanAnkaragücü topu kaptığında da hızlı bir şekilde ileri çıkarak gol aradı. 

FARKLI BİR BEŞİKTAŞ

Maça etkisiz başlayan Beşiktaş topa daha çok hakim olmasına rağmen hücum da istenilen varyasyonları yapamadı. Sağ kanattan Mustafa Pektemek zaman zaman Almeida'ya yardım ederken, sol kanatta görev yapan Simao ilk yarıda pek fazla etkili olamadı.

TURGUT'U CENK DURDURDU

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda en önemli gol pozisyonunuAnkaragücü yakaladı. Kontrataklarla sürpriz bir gol arayan Ankaragücümaçın 28. dakikasında gol çok yaklaştı. Sol kanatta görev yapan Turgut Doğan Şahin'in ceza sahası dışından vuruşunda Cenk Gönen son anda topu kornere çelerek gole izin vermedi. 

İlk yarıda seyir zevki açısında oldukça düşük tempoda geçen maçta önemli bir fırsat olmayınca, soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi. 

SIMAO EN NET FIRSATI KAÇIRDI
Beşiktaş ikinci yarıya, ilk yarıya oranla daha etkili ve istekli başladı. Oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışan siyah-beyazlılar 49. dakikada Simao ile gole çok yaklaştı. Portekizli futbolcunun kale sahasının önünde çektiği şut az farkla dışarı gitti.

CARVALHAL'DEN EDU HAMLESİ


Baskı artmasına rağmen ceza sahası içinde istediği pzosiyonları bulamayanBeşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal oyuncu değişikliğine, giderek hücum hattına taze bir kan olarak Edu'yu aldı. Edu oyuna girerken, Mustafa Pektemek kenara geldi. 

Brezilyalı futbolcu oyuna girdikten sonra Mustafa Pektemek'in yerine sağ kanatta görev yaparken, 59. dakikada ciddi bir fırsatı değerlendiremedi.Edu ceza sahası içinde önünde kalan topa çok kötü vurunca, bir gol pozisyonu daha sonuçsuz kalmış oldu. 

ÜRETKENLİK AÇISINDA SIFIR

Oyunu Ankaragücü yarı sahasına yıkan Beşiktaş kanatlardan ceza sahasına yüklenmeye çalıştı fakat Ankaragücü savunmasını aşmayı başaramadı. Üretkenlikten çok uzak olan siyah beyazlılarda,  Carvalhal,Simao'yu da oyundan alarak Burak Kaplan'a görev verdi. Bu hamlede hücum hattında Beşiktaş'a faydalı olmadı ve siyah-beyazlılar Ankaragücügibi zayıf rakibi karşısında 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Ankaragücü'nün kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topu önünde bulan Turgut'un şutunda meşin yuvarlak direğin üstünden oyun alanının dışına çıktı. 
23. dakikada Beşiktaş ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Bu dakikadaAnkaragücü ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Mustafa Pektemek'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 
28. dakikada Ankaragücü seyircisi heyecanlanarak genç Turgut'un güzel plase vuruşunu alkışladı. Bu dakikada Beşiktaş ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Turgut'un plase vuruşunda genç kaleci Cenk, aynı güzellikte bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere tokatladı. 
42. dakikada Beşiktaş'ta Veli Kavlak'ın Ankaragücü ceza alanının dışından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yerden auta çıktı. 
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter