Ali Koç'tan Galatasaray'a ince mesaj



Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağanüstü Genel Kurulu'na FenerbahçeAsbaşkanı Ali Koç'un Galatasaraylı yöneticilere söylediği ima dolu sözler damga vurdu.

Bugün Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurul'a erken saatlerde iştirak eden Fenerbahçe Asbaşkanı Ali KoçGalatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ü "Adaletin bekçileri hoşgeldiniz" sözleri ile karşıladı. Koç'un sözlerine herhangi bir tepki vermeyen Aysal ve Öztürk, daha sonra Alp Yalman ve Mehmet Ağır'ın yanına geçti.

SOSYAL MEDYA YANIYOR

Ali Koç'un Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve İkinci Başkanı Adnan Öztürk'ü karşılaması sırasında söylediği sözler, sosyal medyada da büyük bir yankı uyandırdı. Koç'un sözleri kısa bir sürede trendy topics olurken; Fenerbahçeli taraftarlar ile Galatasaraylı taraftarlar arasında şike ve teşvik soruşturmasına yönelik atışmaların ardı arkası kesilmedi. 

"TFF GÜVEN TAZELEMELİ"

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, ayrıca sürecin Türkiye FutbolFederasyonu'nun idare ettiği gibi gitmeyeceğini ifade ederek; "Biz kendi genel kurulumuzda kendi üyelerimizle tarihi bir karar ve yol haritası için buluşma ihtiyacı duymaktayız. Ama diğer tarafta bizimle ilgili verilecek karar bizim kontrolümüzde olan bir karar değil. O yüzden bu süreçte bizim düşüncemiz, Futbol Federasyonu'nda yönetim kurulunun bir güven tazelemesi... Ve ciddi anlamda yarar olduğunu düşünüyorum. Çünkü baktığımız zaman bir özgüven kaybı var. Eylem, söylem farkı var. Karar alma yetkisi azalmış, kullanılmıyor." ifadelerini kullandı. 

"AZİZ YILDIRIM'IN FİŞLENMİŞ RESMİ YAYINLANDI. HİÇ KİMSE..."

Genel Kurul'da sözü devralan Koç yaptığı açıklamada, "Biz her zaman şunu söyledik. Eğer bir suçumuz varsa, küme düşürülmeyi kabul ediyoruz. Ancak suçlanan ve şu anda aramızda olmayan yöneticilerimizi olan güvenimiz tamdır. Onların da kendilerini aklayacağına yürekten inanıyoruz. TFF, internet sitesinden yaptığı açıklamada şike ve teşvik konusu ile ilgili bilgilendirme yayınlandı ve Fenerbahçe Kulübü suçlu ilan edildi. BaşkanımızAziz Yıldırım'ın ulusal bir gazetede fişlenmiş resmi yayınlandı. Hiç bir kimse çıkıp bu olaya tepki göstermedi. Süreç devam ederken bahsi geçen maçlarla ilgili ne bir gözlemci, ne de bir hakem raporuna bakılmadı ve Fenerbahçemiz suçlu ilan edildi. Bizim suçsuzluğumuza inandığını söyleyenTFF, 9 gün sonra bizi Şampiyonlar Ligi'nden men etti. Bunlarla suçlanıyorsak şu soruyu sormak, en büyük hakkımızdır. Siz, madem bizim suçsuzluğumuza inanıyordunuz, peki neden bizi Şampiyonlar Ligi'nden men ediyorsunuz? Üzülerek söylüyorum ki TFF güvenirliğini sarsmıştır."

"DAYATILAN TAKVİMDE KARAR VERİLMESİ İMKANSIZDIR"

Açıklalarında play-off öncesi verilmesi kararlara tepki gösteren Koç, "Bu süreçte tarafsızlığını koruyanlara teşekkür ederiz. Hukuksal geçerliliği olmayan belgelerle Fenerbahçe'ye hiçbir savunma hakkı bırakmayanların adı hiç bir zaman Türk futbol tarihine altın harflerle geçmeyecektir. Gelinen nokta itibariyle, dayatılan takvim kesinlikle imkansızdır. Play-off'lar öncesinde bu kararların verilmesi mümkün değildir. Play-off'dan önce bu kararların verilmeye dayatılması, ileride büyük hukuki sorunların ortaya çıkışına delalettir. Mevcut durumda kulübümüze ön yargıyla yaklaşan veFenerbahçe kulübünün haklarını savunamayan kurumların güvenirliği konusunda ciddi şüphelerimiz vardır. Türk futbol yönetiminin yeni bir sayfa açmaya, güven tazelemeye, görev değişikliğine belki de ihtiyacı vardır. Bu toplantının da bu görüş üzerinde gitmesini önemle arz ederim" ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter