"Artık kupamı ver"



Şener, artık şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu kadar yazılan çizilenden sonra bu kadar tapelerden sonra artık benim kupamı ver. Başka bir şey istemiyorum. Bu işin karşılığı küme düşmedir. O da uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı. Şener, iddianamelerde ismi geçen kulüplerin küme düşürülmesi halinde Türk futbolunun yara görmeyeceğini de söyledi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Antalya Belek'te takımın kamp yaptığı otelin sahasında, antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, Olcan'ın takımla birlikte antrenmana çıktığını ifade ederek, "Olcan'ın kulübüyle anlaşma bitti kendisiyle ilgili imza safhası var. Bu akşam bizimle antrenmana çıktı. Yazışmalar bitti bir imzası var. Olcan'ın menajerleri de Ankara'da, Tuncay Bekiroğlu ile konuşuyor. Sezer Badur'u da Gaziantep istedi. Sezer bizim mukaveleli oyuncumuz. Ama Sezer Badur parasının ödenmediğini sanarak sözleşmesini feshettiğin sandı. Fesihler öncesinde noter ihtarnamesi göndermesi lazımdı. Alman ekollerinde bu çok oluyordu. Türkçe'yi pek iyi bilmiyor sanırım ondan. Bizde onun üzerine şikayette bulunduk. Bundan sonra kendi bir kulübe gidebilir ama o kulüpten ileride çıkabilecek her zarara müteessirimin belgesi alınır bizim tarafımızdan. Türkiye de hiç bir takım bu tür olaya girmez diye düşünüyorum. Bundan sonra başka transferi zor olur" diye konuştu.
'Jaja konusu sohbette kaldı'
Sezer'in yerine Gaziantepspor'a Sapara'yı kiralık olarak vereceklerini de söyleyen Başkan Şener, "Gaziantep Sapara'yla konuşuyor. Biz Sapara'nın mülkünü vermiyoruz. Çünkü iyi bir oyuncu. Yarın belli olacak. Samsun da istiyor Sapara'yı. Yarına kadar müsaade istediler. Biz onu ancak kiralık veririz. Jaja konusu, menajerler tarafından gelen bir talepti. Jaja burada mutlu değil tekrar gelmek istiyor gibi bir talepti. Hocayla konuştuk, arkadaşlarla konuştuk. Sonra menajeri bir fiyat verdi, iki hafta sonra fiyatı artırdı. Baktık ciddi bir iş değil sadece sohbette kaldı. Ama bütün teknik işten anlayan, ben hariç, çünkü teknik adam olmadığım için hocaların hepsi Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılardan birisi diyor. Ama şu anda böyle bir görüşme yok" ifadelerini kullandı.
'Turgut ve Servet gündemimizde yok'
Şener, transfer çalışmalarının sürdüğünü de ifade ederek, "Bunların dışında bir transfer istediği olmadı bizden. Şu anda zaten süre çok kısa. Salı günü maç var. Hatta bu aldığımız oyuncuyu Salı günü oynatamıyoruz. Öyle de bir sıkıntı var. Zokora, Afrika'ya gidince ön liberoda sıkıntı olur mu diye düşünülüyor. O mevkiye acelece birisi gerekir mi bilmiyorum. Gerekirse ona bakıyoruz. Şu anda yaptığımız iş bu. Hocamı zla her gün konuşuyoruz. Yani tek yabancı transfer ettik. Yabancı oyuncu gönderirsek yabancı bakabiliriz. Mesela santrafor Pawel'i de kiralık veririz. Çünkü bizim oyuncularımızın hepsi değerli. Servet ve Turgut gündemimizde yok. Yiğit'i ise bakıyoruz" dedi.
'Avrupa'da iyi, ligde kötüydük'
Başkan Şener, ilk yarı özellikle ligde çok iyi futbol oynamadıklarını belirterek, "Avrupa kupalarına baktığı zaman ki oyununu değerlendirmeyi daha iyi buluyorum. Onlara cevap vermek daha çok hoşuma gidiyor. Şampiyonlar liginde çok iyi oynadık ama ligde aynı oyunu oynayamadık. Ama tek tek baktığınızda bizim oyun ularımız iyi oyuncular. İkinci yarı farkı kapatıp Play-Off'a oynarız diye düşünüyorum. Her gün Türkiye'de bir şeyler değiştiği için çok ta bir şey diyemiyorum. ilk yarıda çok lüzumsuz maçlarda lüzumsuz puanlar kaybettik. Galatasaray, Fener, Beşiktaş'a yenilebilirsin onlar rakiplerin ama diğerleri rakiplerin değil. Kendi sahamızda Belediye'ye filan yenildik bunlar pek bize uymayan sonuçlar" diye konuştu.
'Henrique'yi isteyen çok'
Şener, Colman'ın kampa geç katılmasıyla ilgili olarak ise, "Yılbaşında bir iki gün olabilir. Bunların dini olayı. Ne diyebiliriz ki. Henrique'yi isteyen çok ama veren yok. Gaziantep de istiyor, Gençlerbirliği de istiyor. Bizim transfer çalışmalarımız devam ediyor. Salı günü lig başlıyor. Kısa bir zaman var. Acele etmeye gerek yok. Çünkü aldığınız oyuncu kısa bir süre oynayabilir" dedi.
'Hani sezon sonu açıklanacaktı?'
Şener, "Futbol Federasyonu'nun almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise, "Kulüp olarak, yönetim olarak bunun değerlendirmesini yapmadık. Kişisel olarak, Asbaşkanım Nevzat beyle ve diğer kulüp başkanları ile değerlendirdim. Dün Antalya başkanı ile konuştum. Kendisi kulüpler birliği başkan yardımcısı. Kulüpler birliğinin böyle bir diktesi yok. Dolayısıyla kulüpler birliği ile alakası yok. İkincisi okuduğum, yine bu Mehmet Ai beyin tek başına bir diktesi. Normal icra kurulu toplantısı değil de telefonla diğer yöneticileri çağırmış böyle bir şey teklif etmiş onlarda kabul etmiş. Onlarda kabul etmişler anladığım kadarıyla. Burada insanın aklına çok çeşitli sorular geliyor. Niye 26 Ocak'ta yapıyorsun bunu. Düşmeyi veya puan silmeyi yıl sonunda yapacaksan bunu da yıl sonunda yapabilirsin. Niye şimdi yapıyorsun. Bunu 26'sında yapıp, 27'sinde karar mı vereceksin. Bu işlerde artık mahkeme sonucu beklenmez, çünkü mahkeme uzun sürüyor. Bizde Etik Kurulu raporu var. İsteyene bu raporu veririm. Bizle ilgili en ufak bir şey yok. Ek iddianame filan deniliyor. Bunlar ek iddianame değil, bunlarda sadece telefon konuşmaları var. Oralardan da neler öğrendik. Mesela ben çok kibar bir başkanmışım benim ağzımdan tek bir küfür çıkmamış. İnsanın üzüldüğü şeylerde var o telefon konuşmalarında. Futbol Federasyonu seçimiyle ilgili konuşmalar var. Mesela Göksel Gümüşdağ, Erdal Atalay'ı arayarak, 'O adam seni arar istifa et filan der' diyor o kısım ve Selçuk İnan'ın transferiyle ilgili bir konu var konuşmalarda onlara üzüldüm. O görüşmeler sonucunda insanların samimi olup olmadığı ortaya çıkıyor. Ama şaka yapıyorum derse onu bilemem. Çünkü ses tonu nasıl bilmiyorum. Bizim Melih Gökçek ile konuşmamız gırgır yapılacak diye başlıyor. Başlangıç o zaten. Benim iki konuşmam var zaten. Bizle ilgili çok önemli bir şey yok. Zaten Etik Kurulu da onu ilan etmiş. Ek belgede yok. 19 sayfa bizim ki" diye konuştu.
PROFİLİNİZDE PAYLAŞIN Kİ ARKADAŞLARLARINIZDA SİZİNLE OLSUNLAR..

Technorati Facebook Twitter